Watertoren IJmuiden verkoop
Loft 105-a
Loft 105-B
Loft 105-C
Loft 105-D
Loft 105-E
Loft 105-F
Loft 105-G
Loft 105-H
Loft 105-J
Loft 105-K
Loft 105-L
Handleiding 3D tour
Prijzen
Verhuur
Verkoop Contact
Leveranciers
Geschiedenis
Media
Contact
foto bouw
Foto Historie

unieke woon en/of werkruimte aan het Noordzeekanaal met 360° uitzicht

DE WATERTOREN
Een zeldzaamheid. Om midden in de bedrijvig zoemende Randstad zo’n unieke woonplek of woon/werkplek te vinden. Een thuis op stevige grondvesten, met oneindigheid eromheen. Een plaats die getypeerd wordt door ruimte, rust en vrijheid. Authentiek, met karakter en privacy, op hoog niveau en in een beschermd Rijksmonument.
De Watertoren van IJmuiden krijgt een tweede leven door de constructie van een elftal lofts binnen dit karakteristieke monument.


Met de watertaxi staat u in nog geen half uur Amsterdam Centraal.

Maar in uw loft bent u in uw eigen wereld. Het industriële erfgoed uit 1915 geeft kaders, een stoere stevigheid waarbinnen u in hoge mate uw eigen sfeer kunt bepalen en creëren. Veiligheid en privacy in de besloten omgeving van uw loft enerzijds, en zodra u afdaalt anderzijds alle mogelijke gemakken en faciliteiten binnen een mum van tijd bereikbaar.

Sinds het begin van de vorige eeuw is de Watertoren van IJmuiden een baken voor land- en zeerotten. De toren en zijn omgeving zijn onlosmakelijk met elkaar en met de historie verbonden. Met zicht op het imposante sluizencomplex, het Noordzeekanaal, het land, de duinen, de zee, de horizon en de indrukwekkende luchten die veranderen onder invloed van de elementen.

Toch blijft de menselijke maat in de 42 meter hoge toren steeds aanwezig. Hoog verheven, maar niet afstandelijk, is het uitzicht vanuit de toren tegelijkertijd wijds en intiem. Wordt deze plek ook een baken in uw leven?

OMGEVING
De Watertoren ligt in een openbaar park met veel groen. Eigenlijk maakt dit park deel uit van het oude duingebied. De omgeving van IJmuiden wordt overduidelijk gedomineerd door de zee en het Noordzeekanaal.
De winkelstraat Lange Nieuwstraat ligt op loopafstand van de Watertoren, net als alle andere denkbare faciliteiten. IJmuiden ligt op nog geen 25 kilometer van Amsterdam en 10 kilometer van Haarlem. Kortom, niet alleen natuur is binnen handbereik, maar ook nog meer cultuur, sport en vermaak in alle vormen en maten.

MOBILITEIT
IJmuiden heeft diverse busverbindingen naar o.a. Haarlem, Beverwijk, Heemskerk en Amsterdam. Ook is er een snelle bootverbinding.
Binnen een half uur bent u op Amsterdam Centraal of in 15 autominuten in Westpoort. Vanuit de Vissershaven vaart een veerdienst op Newcastle. Bovendien staat u in 20 minuten op Schiphol.

  

Foto's bouw

Foto's Historie

wikipedia (klik hier)